De Isetta komt terug !

Herinner je je de Isetta van BMW nog?

Het knuffelige voertuig uit de jaren 50 wordt beschouwd als een cultauto uit de naoorlogse periode. Eigenlijk meer motorfiets dan een auto, met een grote deur aan de voorkant. Wie wilde in- of uitstappen, moest aan de voorkant kruipen. Nu is er een onofficiële opvolger: de Microlino!

Belangrijkste verandering: in plaats van de rammelende enkele cilinder met 12 of 13 pk zet de Microlino een 15 kW (20 pk) sterke elektromotor in. Dus versnelt de scooter mobiel in vijf seconden tot 50, maximaal 90 km / h erin.

Terwijl de vakantiegangers van de jaren vijftig zichzelf afbeulden met hun Isetta bovenop de Brenner richting Italië, zullen eigenaars van de 450 kilo Microlino dat heden-ten-dage waarschijnlijk niet doen, alleen vanwege het elektrische bereik omdat: Afhankelijk van de accu, 120 of 215 kilometer mogelijk zijn. Daarom is de Microlino meer geschikt als een kleine stadsauto.

Groot voordeel in de stad: plaats op een normale parkeerplek drie van de 2,40 m lange speedster – naast elkaar, want waar normaal één auto kan parkeren, kun je in datzelfde vak nu drie naast elkaar zetten en toch uitstappen, want dat doe je nog steeds bij de Isetta aan de voorkant!

En hoe staat het met de veiligheid?

De fabrikant zegt dat de Microlino valt in de categorie L7e (licht vierwielig motorvoertuig met een maximum van 15 kW) en daarom niet voor een botsproef hoeft te slagen. “Desalniettemin is het voor ons belangrijk om de Microlino zo veilig mogelijk te maken. Na onze botsingssimulaties passeert de Microlino daarom ook de crashtest met 50 km / u “, zeggen ze.

De Microlino wordt gebouwd in Italië. De serieproductie zal dit jaar van start gaan, tot nu toe is het een pre-productiemodel. Geplande prijs: ongeveer 12 000 euro. U kunt hem inmiddels bestellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*