AD-econoom bij WNL: Arabisch salafisme is gelijk aan Vaticaanse steun !

-Rotterdam/Hilversum- Dat het AD niet al te kritisch is bij het aannemen van personeel en de omroep WNL alles voor uitzending geschikt acht als er maar geluid uit komt, bleek hedenochtend in het ochtend-amusementsprogramma van WNL.

We hoeven ons geen zorgen te maken over de financiering van extremistische buitenlandse organisaties in ons land, want de Katholieke Kerk doet immers precies hetzelfde! Aldus Sandra Phlippen van het AD vanochtend op tv bij WNL.

Eerder vandaag op televisie: een afgeleide van de drogredenatie genaamd reductio ad Staphorst – bij iedere ongewenste gedraging van radicale moslims naar gereformeerden en de SGP wijzen. Want die dekselse zwartekousendragers zijn ook best radicaal, hoor! Maar we hebben nu dus ook de reductio ad Roma, gedebiteerd door de bedrijfseconoom van het Algemeen Dagblad vanochtend bij WNL. Volgens haar moesten we de buitenlandse geldstromen richting radicale islamclubs als het salafisme niet al te serieus nemen, want de Katholieke Kerk breekt immers ook een hoop geldpotjes aan voor projecten in het buitenland

Zo sprak Sandra Phlippen, de huiseconoom van het Algemeen Dagblad, bij Goedemorgen Nederland van WNL. Zij denkt dat het allemaal wel meevalt met het geld uit Saudi-Arabië en andere Golfstaten. Nee, het salafisme wil ze niet goedpraten, maar dat buitenlandse overheden geld zitten te pompen in extremistische salafistische organisaties… nou, daarover moesten we maar vooral eens niet te voorbarig oordelen, aldus Phlippen. Want het Vaticaan financiert ook wereldwijd allerlei katholieke projecten.

Dat die door de Katholieke Kerk gesteunde projecten vervolgens niet voorzien in het promoten van een wereldbeeld waarin de democratische rechtstaat wordt omvergeworpen, vrouwenmishandeling wordt goedgepraat of afvalligen gedood mogen worden…

Ach tja, een kniesoor die daar op let. Toch? Toch?!

Bekijk de uitzending hier terug

Bron: WNL Foto : WNL-screenshot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*