SGP-Enschede niet blij met open dag Technology Base op zondag

ENSCHEDE – De SGP Overijssel is niet blij dat de open dag van de Technology Base op vliegbasis Twente op een zondag wordt gehouden. De partij is faliekant tegen de datum van aankomende zondag, 16 september en maakt daartegen bezwaar bij zowel gemeente als provinciale staten. „Dit is niet in overeenstemming met het vierde gebod van de Wet van God.”

De SGP heeft schriftelijke opheldering gevraagd aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel. De partij wil  weten op welke manier de provincie betrokken is bij de open dag van de luchthaven. Ook is de staatkundig gereformeerde partij benieuwd hoeveel medewerkers er zondag worden ingezet, en of dat op vrijwillige basis zal geschieden.

Den Rustdag zult Gij eerbiedigen!

Fractievoorzitter Dirk van Dijk: „De zondag is door God geschonken als rustdag, een dag van rust om afstand te nemen van alle hectiek en gejaagdheid van de maatschappij en die dag te besteden gericht op God en met het oog op het welzijn van de mens en de schepping. Bijbelgetrouwe Christenen zullen, hoewel ze misschien erg geïnteresseerd zijn, om die reden zich niet aanmelden voor de Open Dag.”

Bron: RTVOost/SGP Foto:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*