VOLKSWOEDE: Dikke verzetshelden nu ook taboe ?

Ook vrijwilligers mèt buik moeten gewoon welkom zijn in het Erepeloton bij de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte, vinden politieke partijen en burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. ‘Dit is bizar’.

De Rijswijkse vrijwilliger Bas Jongeneel mag dit jaar niet niet in de Erewacht vanwege zijn forse buik, bleek gisteren. De organisatie zit niet te wachten op vrijwilligers die op nationale televisie bijna uit hun uniform knappen, is de uitleg.
‘Een bizar besluit’, vindt de Haagse PvdA. ,,Het is echt onbegrijpelijk dat de organisatie mensen op basis van hun uiterlijk uitsluit”, zegt PvdA-raadslid Janneke Holman. Ze stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. ,,Juist op een dag waarop we stilstaan bij het belang van respect en gelijkheid. Ik hoop dat de organisatie de beslissing herziet.”

Wat is de volgende ‘Randstad-idioterie’? Gaan wij straks ook foto’s van dikke verzetshelden die op de Waalsdorpervlakte zijn omgebracht weghalen. Na de Sint en Piet discussie, de vraag of de negerzoen nog wel kan, deze flauwekul, die uiteraard weer afkomstig is uit de Randstad.

Diverse media staan op scherp, steeds meer kamerleden uit 1e en 2e kamer zijn volledig verbaasd en nabestaanden van (dikke) oorlogshelden zitten in tranen thuis.Partijleider Richard de Mos van Groep de Mos, de grootste partij van de stad: ,,Het zou mooi zijn dat iedereen herdenkt: oud of jong, autochtoon of allochtoon, dik of dun.”  Wat is er aan de hand met ons land?

De website van deze club waanzinnigen is :  https://www.erepeloton.nl/ U kunt daar al niet meer in het gastenboek schrijven, dat schijnt al helemaal verstopt te zitten met boze opmerkingen. Wel kan men een reactie verzenden per mail aan: secretaris@erepeloton.nl

Lees hier meer

Bron: MB/TVWEST Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*