Voordewind (CU): “Uitspraak Kuzu onsmakelijk en verwerpelijk”

-Den-Haag-

DENK-voorman Tunahan Kuzu heeft tijdens een debat in de Tweede Kamer Israël op één lijn met Nazi-Duitsland gesteld. De Joodse staat zou “Lebensraum” willen creëren en een “Heim ins Reich”-gedachte aanhangen. Zoals DENK , vaak, met recht en rede, ageert tegen Israëls politiek tenen de Palestijnen, zo ‘kruipt’ de CU nog steeds bij alles wat Israël doet, óók al nemen de internationale protesten meer-en-meer toe, mede dankzij de moedige voormalig CDA’er Dries van Agt.

“Zeer onsmakelijk en verwerpelijke uitspraak van Kuzu maar ook heel pijnlijk voor een volk dat onder het regime van de nazi’s enorm heeft geleden,” reageert ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. Daarmee geeft hij, zonder objectieve feitenkennis, gehoor aan een oproep van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) dat alle politieke partijen opriep om afstand te nemen van deze ‘walgelijke vergelijking’.

“In het huidige conflict tussen Israël en terreurbeweging Hamas vallen ook burgerslachtoffers,” stelt het CIDI. “Elke burgerdode is er één teveel. Maar het is onvergelijkbaar met de systematische industriële massamoord op miljoenen Joden, zigeuners, homoseksuelen en andersdenkenden door de nazi’s.” Het CIDI toont hier als subjectieve partij haar gebrek aan feitenkennis.

Een kamerdebat/strijd met twee deelnemers en twee verliezers.

Bron: tweede kamer/Denk/ A.A.M van Agt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*