ZOMER 2018: Gaan de hemelsluizen vannacht open ?

-EELDE- Verveelt de zon  niet, ga dan snel naar buiten en geniet. Heeft u het helemaal gehad met de hitte, dan nog heel even volhouden en het is volbracht. Dinsdag beleeft Nederland, voorlopig althans, de laatste extreem warme dag. Daarna komen er flinke buien aan, mogelijk vergezeld van hagel, onweer en forse windstoten. Maar waar gaat al die regen vallen?

Het KNMI heeft voor zes provincies code geel afgekondigd: Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Dinsdagavond of -nacht trekken er vanuit het zuiden buien ons land binnen, die mogelijk vergezeld gaan van hagel, onweer en zware tot zeer zware windstoten. Hoe heftig de buien worden en waar ze gaan vallen, is thans nog moeilijk te voorspellen.

Woensdag is het ‘omslagpunt’ met temperaturen tot 29 graden. Daarna koelt het in het ganse land dan echt af. Donderdag krijgt gans het land ‘stromen van regen’. Daarna blijft het regenachtig.

In het ganse land wordt thans door waterleidingbedrijven rekening gehouden met forse problemen bij hevige regenval. Riolen kunnen de enorme waterlast niet aan met wateroverlast tot gevolg. Een enorme hoeveelheid water in de riolen dat moet worden afgevoerd naar oppervlaktewater resulteert in een versnelde afbraak van organische stof, wat voor zuurstoftekort zorgt in het water. Vissen zullen op die manier massaal sterven.”

O ja, volgende week lijken er temperaturen aan te komen tussen 23 en 27 graden, ook niet verkeerd.

Bron: Weeronline/KMI

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*