Veenendaal: Kerkproeverij in de RK Salvatorkerk

Zondag 16 september om 10u15 houdt de rooms-katholieke Salvatorkerk, A. van Ostadelaan 54, voor het tweede jaar een Kerkproeverij.  Tijdens de viering wordt de rooms-katholieke liturgie uitgelegd. Mensen die minder gewend zijn om naar de kerk te gaan, maken zo op een laagdrempelige manier (opnieuw) kennis met de katholieke kerk. Voor de kinderen  is er een kinderwoorddienst.

De voorganger is pater Kees Vlaming van de Mill Hill-orde in Oosterbeek, die jarenlang priestermissionaris was in Congo. Hij is nu met emeritaat (pensioen), maar gaat nog geregeld voor in vieringen in onze parochie.

Kom gerust weer eens een kijkje nemen. U bent niet de enige die deze dag weer eens een viering meemaakt. In heel Nederland zijn er kerken die op 15 en 16 september meedoen aan de Kerkproeverij en mensen uitnodigen om weer naar de kerk te gaan. Het is mooi om samen te vieren! Beleef de kerk eens van binnen en proef de mystiek en de sfeer.

Na de viering staat in de parochiezaal koffie en thee klaar. Heeft u vragen of wilt u gewoon iemand van de kerk spreken? Er zijn vrijwilligers waarmee u vrijblijvend in gesprek kunt gaan.

Gaat u geregeld naar de kerk? Kijk dan eens in uw omgeving of u iemand persoonlijk kunt uitnodigen. Waarom zou u datgene wat voor u waardevol is alleen voor uzelf houden?

Bron: persbericht parochie Foto: Pixabay symboolfoto

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*