Australië: Bisschop Wilson in hoger beroep vrijgesproken van toedekken misbruik

-Sydney- De Australische oud-Aartsbisschop Philip Wilson (68) is in hoger beroep door de rechter vrijgesproken. De rechter veroordeelde hem in juli nog tot een gevangenisstraf omdat hij seksueel misbruik van kinderen zou hebben verzwegen. Hij moest een jaar de cel in, maar mocht die straf thuis uitzitten vanwege zijn slechte gezondheid. Wilson wist volgens de rechter van misbruik door de veroordeelde Priester James Fletcher, maar deed geen aangifte bij de politie. Twee slachtoffers zouden zich in de jaren 70 bij hem hebben gemeld.

Mgr. Philip Wilson, die volgens de verdediging aan een vorm van alzheimer lijdt, zegt dat hij zich dat niet kan herinneren. Het hof vindt dat de aanklager niet voldoende kan bewijzen dat Wilson er wel degelijk vanaf wist. Volgens het hof maakte de Bisschop vandaag een uitstekende indruk in de rechtszaal. “De rechter vond dat hij eerlijk en consistent was, terwijl de getuige tegen hem juist zeer onduidelijk was”.

‘Misbruikslachtoffer’ emotioneel in rechtzaal

Een van de ‘misbruikslachtoffers’ was bij de zitting aanwezig. “Hij kon zijn emoties niet in bedwang houden toen de Bisschop werd vrijgesproken. ‘Wat een bullshit!’, riep hij vanaf de publieke tribune”.

Wilson legde eerder zijn functie als Aartsbisschop van Adelaide neer onder druk van de Australische premier Turnbull, maar blijft wel Bisschop.

De aanklager wil nadenken over instelling van een hoger beroep tegen de vrijspraak. De woordvoerder van de Australische RK Kerk zegt kennis te hebben genomen van het vonnis en wacht een eventuele actie van de aanklager af.

Bron: Channel7/EWTN Foto: ADN

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*