Franse miljardair koopt katholiek weekblad

De Franse miljardair Vincent Bolloré heeft het katholieke weekblad France Catholique gekocht. Hoofdredacteur zal journalist Aymeric Pourbaix worden, meldde de Franse krant La Croix dinsdag te Parijs.

Tot nu toe heeft Pourbaix het “i.media” -kantoor geleid dat gespecialiseerd is in nieuws over het Vaticaan, evenals de redactie van het tijdschrift “Famille Chrétienne”.

Pourbaix vertelde La Croix dat hij volgend jaar vanuit een katholiek standpunt kwesties als bio-ethiek en de Europese verkiezingen onder de aandacht wilde brengen. Een ander doel voor de toekomst van het weekblad is de verjonging van het lezerspubliek.

Krant van ondergang gered

“La Croix” schrijft dat Bolloré het weekblad redde van “een zekere dood”. In september waren er minder dan 10.000 abonnees. Volgens La Croix heeft de krant op permanente basis vier schrijvers in dienst en put ze uit een netwerk van ongeveer 20 freelance journalisten.

Sarkozy uitgenodigd op jacht

Bolloré is betrokken bij verschillende mediabedrijven en transportbedrijven in verschillende Afrikaanse landen. Hij haalde de krantenkoppen in 2008 omdat hij de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy na de verkiezingscampagne uitnodigde op zijn privejacht.

Bron: EWTN/DPA Foto:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*