Grote brand in Klooster Rottenbuch (D) (video)

Het dak van het Beierse klooster Rottenbuch ging dinsdagavond in vlammen op. Volgens verschillende berichten in de duitse media was het bluswerk op woensdagochtend nog steeds aan de gang. Volgens eerste schattingen van de politie zou de grote brand miljoenen euro’s aan schade hebben veroorzaakt. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Vermoedens dat een blikseminslag het vuur mogelijk heeft veroorzaakt, zijn tot nu toe niet bevestigd. Het monumentale gebouw stond op het punt te worden heropend, nadat het voor enkele miljoenen euro gerestaureerd was.

Meer dan 300 brandweerlieden in actie

Het vuur zou in een zijgebouw van het klooster zijn ontstaan ​​om zich vervolgens over het hele dak te verspreiden. Het vuur leidde tot een grootschalige inzet van de brandweer gedurende de nacht. De meer dan 300 brandweerlieden werden bijgestaan door vrijwilligers zoals lokale boeren en aannemers, die bluswater met tractoren en betonmixers naar het klooster brachten.

Volgens de politie is het dak volledig verwoest en is het historische gebouw tot op de begane grond beschadigd door bluswater. ‘S Morgens moeten graafmachines naar binnen om de dakconstructie te verwijderen, omdat er instortingsgevaar bestaat.

Het vuur veroorzaakte een dicht rookgordijn in het dorp. Vanwege de zware rook werd aan bewoners gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. In de late avond werd de waarschuwing weer opgeheven. Voor de brand uitbrak trok een zware onweersbui over de regio, zo de politie. Onderzoekers moeten nu de exacte oorzaak van de brand opsporen.

Het meer dan 900 jaar oude klooster Rottenbuch is een voormalig klooster van de Augustijnse kanunniken en het huidige klooster van de Don Bosco-zusters. Het ligt in Rottenbuch in de regio Weilheim-Schongau in Boven-Beieren. Voor een beeldverslag klik op onderstaande video.

Bron: BR Foto: Wikimedia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*