Ierse priester en YouTube-Ster zingt weer

Met zijn zangvaardigheden heeft Father Ray Kelly miljoenen mensen online al enthousiast gemaakt. Nu stond de priester op het podium van een castingshow – en kreeg zelfs lof van de rockband R.E.M.

Pastoor Ray Kelly (64), de Ierse priester die in 2014 miljoenen kijkers naar YouTube trok, neemt deel aan de Britse castingshow “Britain’s Got Talent”. Met een soulful vocal insert betoverde hij zowel de jury als het publiek in het weekend. Meer dan 870.000 keer de YouTube-video van zijn optreden van de hit “Everybody Hurts” van de Amerikaanse band R.E.M. sinds zaterdag geklikt.

Hij koos het stuk omdat hij als pastoor vaak werd geconfronteerd met vreugde, maar ook met veel leed en dit lied raakte zijn hart. Met een ontroerende stem reciteerde Kelly de ballade en voegde aan het eind de boodschap “You are not alone” toe. De zichtbaar geroerde priester werd beloond met een staande ovatie en veel lof door een uitzinnige menigte.

Eerste video inmiddels 60 miljoen keer bekeken op Youtube

Dat was een van zijn favoriete optredens in de castingshow ooit, zei de Britse producent en oud-jurylid Simon Cowell. Alle vier juryleden stuurden hem enthousiast door naar de volgende ronde. Ook van R.E.M. zelfs veel lof via Twitter: “Sterke en ontroerende prestaties van ‘Everybody Hurts’ van Father Ray Kelly, Bravo!”

Kelly’s optreden tijdens de castingshow was niet zijn eerste kennismaking met de schijnwerpers. Al vier jaar geleden verraste hij een bruid en bruidegom op een bruiloft door een op maat gesneden versie van Leonard Cohen’s “Halleluja” aan het altaar te zingen. De video die naar YouTube is geüpload, is meer dan 60 miljoen keer bekeken. Als echte Ier zit de muziek in zijn genen en was van kinds af aan een belangrijk onderdeel van zijn familiegeschiedenis, vertelde Kelly aan Radio Guernsey. Hij volgde ook een vocale opleiding in Dublin en maakte vele jaren geleden deel uit van de Priest Show, een groep zangpriesters in Dublin.

Bron: BBC-Radio Guernsey-telewatch

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*