Parijs: Macron bezoekt (voor het eerst) Frankrijks Bisschoppen

President Emmanuel Macron bezocht de Franse bisschoppenconferentie voor het eerst deze week. Samen met ongeveer 400 vertegenwoordigers uit het maatschappelijk leven ontmoette hij de Bisschoppen in het College van Bernardins in Parijs bij, zoals de bisschopsconferentie vrijdag meedeeelde. Macron sprak na een welkomstwoord van de secretaris-generaal van de bisschoppelijke conferentie, Olivier Ribadeau-Dumas, en na een toespraak van de voorzitter, aartsbisschop Georges Pontier van Marseille. Aartsbisschop Pontier benadrukte van te voren dat dit een gelegenheid was om elkaar bij te praten en de zichtbaarheid van de kerk in het publieke debat te versterken.

Uitgenodigd waren vertegenwoordigers uit politiek, wetenschap, economie, cultuur en media, evenals gehandicapten, migranten en mensen in precaire levenssituaties. Het College des Bernardins is gehuisvest in een voormalig cisterciënzer klooster uit de 13e eeuw in het hart van Parijs.

Bron: TF1 Foto: Pixabay-walkerssk

 

<a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=47275&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fra%2Fscherp-geprijsde-hogedrukreinigers-en-accessoires%2F36108%2F&name=Scherp%20geprijsde%20hogedrukreinigers%20en%20accessoi…”>de tuin in</a>

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*