VierVlamingen, met zelfs een priester, in De Mol

BELGIË Zondagavond werden de kandidaten voor het razend populaire programma De Mol op omroep Vier voorgesteld. Onder hen ook een priester.

Vanaf zondag 25 maart is het zover: dan gaat het zesde seizoen van De Mol van start. Sinds de revival in 2016 lokt het programma gemiddeld 1,1 miljoen kijkers en is de zoektocht hét gespreksonderwerp aan de koffieautomaat. Ook nu zagen de eerste beelden vanuit Mexico er al meer dan veelbelovend uit, met onder meer een opdracht waar de kandidaten levend begraven worden. In Café De Mol stelde Gilles De Coster de tien kandidaten voor voor dit seizoen en daarin zien we vier West-Vlamingen. In totaal waren er 10.131 die zich kandidaat stelden. Mathematisch gezien is de kans dus groot dat een West-Vlaming of de Mol is, de saboteur ontmaskert of sneuvelt in de finale.

Opvallendste kandidaat is ongetwijfeld priester Pieter Delanoy (33). In 2008 werd de geboren Roeselarenaar door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe tot priester gewijd. Na twee jaar bijbelwetenschappen te studeren in Leuven, kon hij aan de slag als priester-leerkracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, waar hij eerder al stage volgde. Vandaag woont hij in Assebroek. Pieter kijkt overigens veel verder dan de kerktoren, want op zijn achttiende deed hij zes maanden vrijwilligerswerk in Afrika. Daarna is hij elke zomervakantie teruggekeerd om te helpen met enkele lokale projecten.

 In 2012 heeft hij de vzw Boeta opgericht, om jongeren in Kaapstad de kans te geven om een opleiding te volgen. In 2014 kwam hij nog in het nieuws toen hij de churchie lanceerde, een selfie in de kerk. Dat woord was daarna in de running om opgenomen te worden in de Van Dale. Pieter zit overigens niet om een stunt verlegen: eind 2016 draaide hij met een collega-leerkracht plaatjes vanuit een caravan op de speelplaats, in navolging van het Canvas-programma Radio Gaga. In Mexico zal hij overigens in zijn sas zijn. Meer dan driekwart van de bevolking is er katholiek.
De Mol start op Vier, op zondag 25 maart om 20 uur.
Bron: TV4 persbericht Foto: Delanoy

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*