Agenda

jun
24
zo
Gerardus Majellabedevaart Emmen
jun 24 hele dag

GERARDUS MAJELLA BEDEVAART OP ZONDAG 24 JUNI
Noteert u het alvast in uw agenda: de Gerardus Majella bedevaart in Barger-Oosterveld wordt gehoudenop zondag 24 juni.
Dit jaar zal mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van Utrecht voorgaan in de eucharistieviering en de processie. Binnen het aartsbisdom Utrecht is hij onder andere voorzitter van de Diocesane Werkgroep Bedevaarten, dus zijn we blij dat hij heeft toegezegd naar Barger-Oosterveld te komen voor ónze bedevaart.
De bedevaart valt dit keer samen met het Hoogfeest van de Geboorte van de H. Johannes de Doper. We vieren dus niet één, maar zelfs twee bijzondere heiligen. Het thema luidt dit jaar dan ook: “H. Johannes de Voorloper, H. Gerardus de voorspreker. Aanvang 10.30 uur

Afscheidsmis sluiting Joanneskerk Oisterwijk
jun 24 @ 20:18 – 20:18

Op 24 juni tijdens de Heilige Mis van 11 uur in de Joanneskerk aan de Lind in Oisterwijk wordt afscheid genomen van diaken Kees Schrama en zijn vrouw Annie.Dit echtpaar is meer dan 12 jaar verbonden geweest aan de Joanneskerk. Deze kerk gaat binnenkort sluiten en zal een nieuwe bestemming krijgen.

Op verzoek van de bisschop zijn Annie en Kees vanuit Liempde, waar ze het heel erg naar hun zin hadden, naar Oisterwijk gekomen en hebben hun beste krachten gegeven aan de Joannes gemeenschap. Kees en Annie hebben, zoals een parochiaan het verwoordde, de saamhorigheid in de parochie gebracht. De kerk werd één gemeenschap. Dat is te zien aan de vele vrijwilligers die met veel inzet en plezier geholpen hebben met verschillende taken.

Kees en Annie Schrama

Kees was diaken en leider van de kerk, wat hij met zijn kordaat optreden fantastisch gedaan heeft. Annie heeft ook veel taken op zich genomen. De kinderkerk, het schoonmaken van de kerk, vrouwenochtenden, het bijwonen van de Parochieraad, het verzorgen van de schoenendoos-acties, meewerken aan de Alpha-cursus en overal helpen waar haar hulp nodig was. En de vele kopjes koffie die ze uitgeschonken heeft. Want iedereen was ’s morgens welkom in de keuken van de pastorie om koffie te drinken. En niet te vergeten, Kees en Annie hebben liefdevol pastoor Ad Kennis opgenomen in hun huis.

Parochianen, oud-parochianen, vrienden en bekenden van Kees en Annie zijn van harte welkom op 24 juni om 11 uur in de Joanneskerk. Pastoor Ad Kennis gaat voor in deze Mis, geassisteerd door diaken Kees Schrama. Na afloop is er koffie/thee met wat lekkers in de tuin van de kerk (bij mooi weer, anders in de Kelderzaal van de kerk) om afscheid van Kees en Annie te nemen en hen de hand te schudden. Kees gaat als diaken aan de slag in de Heilig Hart kerk in Boxtel.
Namens de hele kerkgemeenschap willen we Kees en Annie van harte bedanken voor alles wat ze gedaan hebben voor de kerk en wensen ze heel veel succes in hun nieuwe woonplaats Boxtel.

Bachviering
jun 24 @ 20:18 – 20:18

GORINCHEM Op zondag 24 juni wordt om 10.00 uur in de Rooms-Katholieke kerk aan de Wijnkoperstraat een Bachviering gehouden. Pastoor de Jong en musicus Marcel van der Poel hebben een eucharistieviering vormgegeven aan de hand van muziek van J.S. Bach. Van der Poel: ,,Pastoor de Jong en ik zijn allebei grote Bachliefhebbers en we zijn dan ook heel enthousiast over de combinatie van deze prachtige muziek met de liturgie van een eucharistieviering.”

De Gorinchemers Noel Casteleyn en Jorien Vossepoel zullen als solist optreden en verzorgen met hun warme en volle stemgeluid een aria. In het projectkoor zingen ook enkele leden van R.K. jongerenkoor Tutti (Nederlands Kampioen Jongerenkoren 2018) en R.K. kerkkoor Intermezzo mee.

Marcel van der Poel is samen met kerkmusicus Sietse van Wijgerden initiatiefnemer van de stichting ‘Muziek tussen de rivieren’. De stichting heeft de ambitie om op authentieke maar ook activerende wijze jong en oud kennis te laten maken met dergelijke muziek door in de toekomst nog meer Barok of klassieke concerten en Bachvieringen/diensten te verzorgen. Voor meer informatie: www.marcelvanderpoel.com.

jun
30
za
Mgr. Schravenwandeling rond Lottum
jun 30 hele dag

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert samen met de Mgr. Schravenstichting een wandeling vanuit Lottum naar twee pelgrimsoorden: de gedachteniskapel van mgr. Frans Schraven en de Lourdesgrot in Tienray. Frans Schraven (1873), groeide op in Broekhuizenvors, vertrok als missionaris naar China en werd in 1937 met acht anderen vermoord door het Japanse leger, vanwege zijn weigering om ‘troostmeisjes’ ter beschikking te stellen. Onlangs is in Rome het proces tot zaligverklaring ingezet. Om 10.30 uur is het vertrek vanaf de Markt in Lottum. Na de 12 kilometer heen, volgen nog 8 kilomter terug naar Lottum met aankomsttijd rond 17.00 uur. Lottum, Broekhuizenvorst, Swolgen en Tienray liggen aan buslijn 88 Venlo-Venray (uurdienst) waardoor Lottum gemakkelijk bereikbaar is met openbaar vervoer, maar waardoor de wandeling ook ingekort kan worden tot 6, 8 of 12 km. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Meer info: www.spvlimburg.nl en www.mgrschraven.nl

Comments are closed.