Bedrijf achter Snapchat ontslaat naar verluidt honderd mensen

Snap, het Amerikaanse bedrijf achter Snapchat, heeft naar verluidt honderd mensen ontslagen, meldt financieel persbureau Bloomberg. De ontslagronde volgt binnen een maand nadat het bedrijf 120 technici de laan uitstuurde.

Deze keer vallen de ontslagen vooral bij de advertentietak van Snap, aldus Bloomberg. Het zou gaan om voorlopig de laatste ontslagronde bij het bedrijf, dat vooral bekend is van chatapp Snapchat. In het afgelopen jaar boekte Snap tegenvallende financiële resultaten.

Snap wil niet bevestigen hoeveel mensen weg moeten, maar zegt in een verklaring aan het persbureau wel dat het mensen heeft ontslagen. “Eind vorig jaar hebben we leidinggevenden in heel Snap gevraagd om nauwkeurig naar hun teams te kijken om er zeker van te zijn dat ze de juiste mankracht en organisatie hebben om hun missie te ondersteunen. Nauwere integratie en samenwerking tussen teams is een belangrijk onderdeel om ons bedrijf langdurig te laten groeien”, zegt een woordvoerder.

De ontslagronde bij de advertentiedivisie volgt kort op die bij de afdeling van technici, waar naar verluidt 120 mensen weg moesten. Snap zou in de afgelopen jaren veel mensen hebben aangenomen om zo snel mogelijk te groeien.

bron: Digworld. Foto: snapchat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*