Acteur Anthony Hopkins als ‘Paus’

Netflix heeft de afgelopen dagen in Rome opnamen gemaakt voor een nieuwe TV-serie over de Paus, daarvoor was de Amerikaanse acteur Anthony Hopkins (80) overgekomen. Hopkings vertolkt de rol van em. Paus benedictus XVI

In de mini-serie is het hoofdthema Paus Benedictus XVI en de beweegredenen rond zijn aftreden. Acteur Jonathan Pryce is aangezocht de rol van Paus Franciscus voor zijn rekening te nemen. De regie van deze nieuwe serie is in handen van de Braziliaan Fernando Ignaz Meirelles, bekend van City of God en de milieuthriller The Constant Gardener.

De serie start bij het overlijden van paus Johannes Paulus II en het daarop volgende conclaaf met als uitslag de verkiezing van Joseph Ratzinger tot Paus Benedictus.  De Braziliaanse regisseur wil met de serie bereiken dat de beweegredenen van Benedictus XVI om als eerste Paus af te treden naar voren komen. Eveneens wil hij dieper ingaan op Paus Franciscus, die voor een heel ander Pausschap staat, dat van armoede en nederigheid en daarmee een breuk veroorzaakt in de traditie hetgeen volgens velen een schisma zou bewerkstelligen.

Bron: CNN/1010WINS Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*