Kerkwijding Indonesië

De Apostolisch Nuntius voor Indonesië Aartsbisschop Piero Pioppo wijdde op 11 maart een nieuwe parochiekerk naast een moskee in het aartsbisdom Pontianak in West-Kalimantan.

Drie bisschoppen, waaronder aartsbisschop Agustinus Agus van Pontianak, en de voormalige katholieke gouverneur van West-Kalimantan Kornelis en duizenden parochianen waren aanwezig bij de wijding van de O.L.Vrouwe-koningin van de Vredekerk.

In zijn preek benadrukte aartsbisschop Pioppo dat katholieken altijd verenigd moeten blijven en andere religies moeten blijven respecteren.

“Mijn aanwezigheid in Pontianak geeft dus de boodschap en de geest om altijd de vrede te bewaren,” zei hij.

Gelegen naast een moskee in Pontianak, is de hoop dat de kerk zal bijdragen tot het bevorderen van de interreligieuze harmonie

Ondertussen zei aartsbisschop Agus dat de aanwezigheid van de nuntius de katholieken kracht geeft om verenigd te blijven.

“Hij herinnert ons eraan om vrede te brengen in de hele samenleving,” vertelde hij aan Asianews.

Karolin Margret Natasa, voorzitter van de parochie, zei dat de locatie van de kerk, dicht bij de Nursalim-moskee, een van de grote moskeeën in Pontianak, een symbool is van interreligieuze harmonie.

“Wanneer we in de mis zijn, kunnen we de oproep tot gebed uit de moskee horen.” En we accepteren dit als iets moois. “Dit is het bewijs dat de geest van samenhorigheid in verschil goed bewaard is in dit gebied,” zei ze.

Aartsbisschop Pioppo zegende het standbeeld van Antonino Ventimiglia, de patroonheilige van het interdiocesane groot-seminarie Pastor Bonus School of Theology en ontmoette de seminaristen.

Bron: Asianews Foto: Bisdom

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*