Mafia controlleert deel van Medjugorje

-Sarajevo- Over Medjugorje is al veel gezegd en geschreven. Nu heeft de pauselijke speciale gezant, aartsbisschop Henryk Hoser, een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Hij klaagt dat de Camorra, de Napolitaanse maffia, de lakens uitdeelt in een aanzienlijk deel van het Herzegovische dorp.

De emeritus bisschop van Warschau is, door zijn tweede mandaat als pauselijke speciale gezant, in feite de man met de eindverantwoordelijkheid in de parochie van Medjugorje onder leiding van de Franciscaanse orde. Medjugorje ligt in het katholiek-Kroatische deel van Bosnië-Herzegovina. Sinds 1981 is de Heilige Maagd Maria aan zes kinderen (nu volwassenen) verschenen. Een kerkelijke erkenning van de verschijningen is er tot nu toe niet.

Volgens Hoser is Medjugorje het op twee na grootste Maria-pelgrimsoord van Europa. Nu slaat de pauselijke gezant alarm. Medjugorje is in het vizier van de Camorra en wordt al gedeeltelijk door haar gecontroleerd. De Napolitaanse “maffia” geniet een bijzonder slechte reputatie, zelfs binnen de georganiseerde misdaad in Italië.

Medjugorje is een plaats waar een harde strijd tussen goed en kwaad plaatsvindt, zegt Hoser. Dit blijkt uit het feit dat duizenden jongeren hier gaan biechten en naar zingeving zoeken. Tegelijkertijd betekent de grote toestroom van pelgrims ook een grote geldstroom, en dat heeft altijd al de aandacht van de Camorra getrokken.

Aartsbisschop Hoser zei dit in een preek tijdens de Eucharisiteviering op het Chopin-vliegveld in Warschau, voordat hij opnieuw naar Medjugorje vloog. De uitspraken werden wereldkundig gemaakt door het Poolse weekblad Niedziela.

Volgens de aartsbisschop zouden sommige “reisbureaus en hotels” “gecontroleerd” worden door het gevaarlijke misdaadsyndicaat.

Op 31 mei kreeg Hoser voor de tweede keer de opdracht van paus Franciscus om als pauselijke speciale gezant naar Medjugorje te gaan. In feite nam het Vaticaan daarmee de eindverantwoordelijkheid over van de parochie, die officieel behoort tot het bisdom Mostar. De bisschoppen van Mostar, de zittende en zijn voorganger, behoren tot de fanatieke tegenstanders van de verschijningen en bedevaarten.

Bron: 1010wins Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*