Trouwen in de kerk? Dan eerst drie keer op cursus

-België-

Wie wil trouwen voor de kerk, zal zich voortaan eerst in zijn/haar geloof moeten verdiepen in drie voorbereidende sessies van twee uur. De Belgische bisschoppen hebben beslist om trouwers intenser te begeleiden, zo schrijven Belgische media.

Er werd deze week een brochure gepubliceerd met extra uitleg en een bijhorende website. “Een huwelijk is niet zomaar een contract dat makkelijk opgezegd kan worden”, zegt Hilde Pex van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal. “Trouwen doe je voor de lengte van het leven, in goede en kwade dagen. De samenkomsten maken duidelijk waartoe de geliefden zich engageren.”

Momenteel hangt het nog af van parochie tot parochie hoe een huwelijk wordt voorbereid. Maar geïnspireerd door de wereldbrief Amoris Laetitia, naar aanleiding van de laatste gezinssynode van paus Franciscus, beslisten de Belgische bisschoppen om de procedure uniform te maken. In sommige bisdommen, bijvoorbeeld in Gent, is de nieuwe manier van werken al een feit. De andere bisdommen volgen nog.

Bron: VRT Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*