Paaswandeling bij het ochtendgloren­­­­­­­­­­­­­­­­­

Eerste Paasdag, 1 april 2018

In het convent van pastores uit Boskoop is het idee geboren om op zondag 1 april 2018, Eerste Paasdag, heel vroeg op te staan om samen een paaswandeling te houden. Samen op weg in de vroege morgen. Als eens de vrouwen die op weg gingen naar het graf waarin Jezus gelegd was. Het evangelie van Marcus zegt dat ze op weg gingen vlak na zonsopgang. Toen de eerste dag gloorde.Tijdens de wandeling, wanneer het licht wordt, worden enkele paasliederen gezongen. Iemand leest voor en vertelt uit het evangelie van Pasen.

Programma:

5.45 uur: Verzamelen: Spoelwijkerlaan 21, Boskoop, bij de schuur van Jan en Hilda Niesing-de Heer. Het is dan nog donker.

6.00 uur: Vertrek.

7.00 uur: Terugkeer bij de schuur. Kaarsjes aansteken aan de Paaskaars. In groepjes zetten we de lichtjes in een vorm. Er is koffie, thee, muziek en een stukje paasbrood. Samen wachten op het moment dat de zon opkomt. Hopelijk bij een strak blauwe lucht, laten we de betekenis van deze morgen in ons doorwerken.

7.30 uur: We groeten elkaar met de vredegroet van Pasen en wensen elkaar een gezegend Paasfeest toe. Daarna heeft ieder tijd om aan te sluiten bij een elders georganiseerd Paasontbijt en Paasvieringen.

Over de initiatiefnemers:

In het convent van pastores zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd: Christengemeente Bethel, de Christelijke Gereformeerde kerk De open poort, de Protestantse Gemeente van Boskoop en de R.K. geloofsgemeenschap H. Joannes de Doper. Het platform ‘Ik geloof in Boskoop’ helpt mee om dit te organiseren.

Deelname: Deelname is gratis. Er zal een collectebus zijn ter bestrijding van onkosten.

Belangrijk:

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid en die van anderen, tijdens dit gehele evenement. De organisatie neemt geen aansprakelijkheid voor eventueel letsel en schade, in welke vorm dan ook, door de deelnemer zelf of iemand anders veroorzaakt, aan personen, verkeersmiddelen of openbare voorzieningen. Kortom, alle zaken ook buiten de tijden van dit samenzijn tot ieders eigen verantwoordelijkheid worden gerekend.

Parkeren

Fietsen: op het terrein van de familie Niesing. Auto’s: op het terrein van “Cresco” – Voshol 1, of langs de weg (Wijkdijk richting Reeuwijk).

Bron: Parochie Foto: Pixabay/bluelightpictures

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*