Met Chromecast bepaal JIJ wat er op televisie komt!

 Met een Chromecast in huis hoef jij je ‘s avonds nooit meer te vervelen. Weg met eindeloze herhalingen en saaie televisieprogrammeringen: Met een Chromecast ben jij de baas van de televisie! En het is nog een goedkoop apparaat ook!

In deze blog leggen we je uit wat een Chromecast is, wat je er mee kan en hoe dit apparaat werkt. Maak je klaar voor de multimedia tip van het jaar. Daar komt ie!

Wat is een Chromecast?

Chromecast is een handig apparaatje van Google, waarmee je een televisie met het internet verbindt. Het is niet bedoeld om mee te surfen op internet, maar om online video mee af te spelen.

De Chromecast is een klein apparaatje dat in de palm van je hand past. Je sluit de gadget via HDMI aan op je televisie en na een snelle installatie kan je jouw televisie bedienen met je smartphone.

Met je smartphone kun je bijvoorbeeld de Uitzending Gemist, Netflix, Youtube of RTL XL app naar je televisie sturen om daar te bekijken. Je smartphone wordt in feite een afstandsbediening voor je televisie.

Wanneer je in bezit bent van een Chromecast zijn de tijden van thuisblijven om een bepaalde uitzending te zien voorgoed voorbij. Door middel van de welbekende apps kun je jouw favoriete televisie-uitzendingen terugkijken op je televisie wanneer het jóu uitkomt!

Chromecast

Chromecast instellen

Het installeren van de Chromecast is een fluitje van een cent. Het apparaat heeft een HDMI-kabel dat je gemakkelijk inprikt op jouw televisie. Daarna verbind je de Chromecast met jouw wifi-netwerk. That’s it!

Wanneer je jouw telefoon verbindt met hetzelfde wifi-netwerk, kun je nu gemakkelijk communiceren tussen de Chromecast en jouw smartphone. Je speelt een video af via een app die de Chromecast ondersteunt (vrijwel iedere video app biedt ondersteuning), verbindt de Chromecast via een knop in de app en de video wordt automatisch in hoge kwaliteit afgespeeld op jouw televisie.

Met je smartphone kun je nu met een druk op de knop pauzeren, vooruit- of terugspoelen of een andere uitzending selecteren en direct afspelen.

Voordelen van Chromecast

Met een Chromecast zullen jouw televisie-avondjes nooit meer hetzelfde zijn. Een paar voordelen op een rijtje:

 • Niet meer thuisblijven om een bepaalde uitzending te zien. Bepaal zelf wanneer je dit kijkt!
 • Gemiste uitzendingen in hoge kwaliteit terugkijken, alsof het live op televisie is.
 • Bekende apps als Netflix en Youtube in hoge kwaliteit bekijken via je eigen televisie.
 • Je hoeft geen nieuwe smart tv te kopen, terwijl je wel de voordelen ervan voor een klein prijsje in huis haalt.

Google chromecast kopen

Ben je ook overtuigd van de vele voordelen van de Chromecast van Google? Koop er dan vandaag nog een voor maar €39,00 en verander jouw televisie in een smart tv.

Let wel op: Je televisie moet een HDMI aansluiting hebben!

One Comment

 1. Wat een ontzettend handige blog! Normaliter ben ik
  meer een passieve internetgebruiker, maar het leek mee
  toch leuk om te melden dat we dit artikel hebben gedeeld oop de social media van onze nieuwe website over
  smartphone aanbiedingen 🙂

  Benieuwd? Neem gerust een kijkje op onze website Telefoons Aanbieding voor een leuke telefoon aanbieding!
  We bevelen vooral de nieuwe pagina over Black Friday
  aan, houd die in de gaten om vrijdag 23 november geen enkele goede smartphone
  aanbieding te missen!

  Groeten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*