Kardinaal Tauran naar Saoedi Arabië

Vaticaanstad/Riyaad,  Tijdens zijn reis naar Saoedi-Arabië riep curie-kardinaal Jean-Louis Tauran om vrijheid van godsdienst en gelijkwaardige coëxistentie van alle gelovigen. “We zeggen niet dat alle religies hetzelfde zijn, maar alle gelovigen en niet-gelovigen hebben dezelfde waardigheid”, citeerde de Vaticaanse krant Osservatore Romano de toespraak van Tauran in een ontmoeting met de Islamic World League in Riyaad  dinsdagmiddag. Tegelijkertijd veroordeelde Tauran, hoofd van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog, elke vorm van religieus fundamentalisme en geweld.

Onder de nieuwe Kroonprins Mohammad bin Salman zijn al vele veranderingen in gang gezet, welke een paar maanden geleden nog voor onmogelijk leken, zoals : een liberaler programma van filmvertoning in bioscopen (nog niet op TV); vrouwen mogen naar de bioscoop; vrouwen mogen motorrijtuigen besturen; en tot verbazing van vriend en vijand: vrouwen hoeven van hem geen sluier meer te dragen, het staat nergens in de koran, aldus Salman. Hoewel hij (nog) niet in functie is, lijkt het er op dat hij in de aanloop naar zijn benoeming reeds de ‘touwtjes’ in handen heeft.

Tijdens zijn bezoek ontmoette de kardinaal ook veel christenen die in het land wonen als buitenlandse arbeiders, en moedigde hen aan te volharden in hun geloof, vervolgt de “Osservatore”. Tauran wordt vergezeld door de secretaris van de Raad voor Interreligieuze Dialoog, bisschop Miguel Angel Ayuso Gixot, en Khaled Akashe, die daar verantwoordelijk is voor de islam.

Bron: Osservatore Romano/arriyadiyah.com Foto: Pixabay-GDJ

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*