Nuzzi: “Franciscus doet loze beloften, een marketingtruc”

De Italiaanse journalist en bestsellerauteur Gianluigi Nuzzi (foto) heeft in een interview met de zwitserse pers zware kritiek geuit op Paus Franciscus. In zijn nieuwe boek, “The Original Sin”, rapporteert Nuzzi over miljoenen dollars aan witwaspraktijken, meisjes die plotseling zijn verdwenen en misdienaars die jarenlang zijn verkracht. Gevraagd of Francisus zijn belofte van nultolerantie in geval van misbruik nakomt, zei Nuzzi: “Paus Franciscus doet alleen maar lege beloften, het is een grote marketingtruc.”

De auteur herinnerde in deze context ook Benedictus XVI en benadrukte dat deze zoveel meer heeft gedaan in de strijd tegen misbruik. De emeritus Paus had honderden pedofiele priesters uit de kerk verbannen en eiste de financiële compensatie van de slachtoffers. Nuzzi wil dat Franciscus de archieven opent met honderden documenten van slachtoffers van misbruik. Alleen dan kan Franciscus doorgaan met waar Benedictus aan begon.

Nuzzi zegt ook in het interview dat Franciscus, die hij de beste Paus van de laatste decennia vindt, wordt omringd door mensen die niet dezelfde interesses delen als hij. Deze blokkeren hem om de juiste maatregelen te treffen, danwel vertragen de uitvoering ervan en proberen hem in de val te laten lopen, bijvoorbeeld door hem verkeerde adviezen te geven. Daarnaast is volgens Nuzzi óók een homolobby zeer actief in het Vaticaan en dan zij er geestelijken die de homogeestelijken bedreigen, opdat zij hun seksuele voorkeuren niet aan de grote klok hangen.

Bron: SRF/ADN Foto: Nuzzi prive twitter

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*