Paus: Communie bevrijdt ons van egoisme

Vaticaanstad- Volgens paus Franciscus helpt het ontvangen van de H. Communie tegen zelfzucht. Ze zei een mensheid met Christus en veegde haar egoïsme weg, zei hij woensdag bij zijn wekelijkse algemene audiëntie op het Sint Pietersplein. Deze keer stond de eucharistie centraal in de pauselijke viering van de H. Mis.

De communie is “een uitnodiging die verheugt en tegelijkertijd aanspoort tot een gewetensonderzoek in het licht van het geloof”, zei de paus. Hij moedigde de biecht aan: “Jezus is altijd bereid en nooit te moe om ons te vergeven, wij zijn het die moe worden om om vergeving te vragen.”
Met het oog op het begin van de lente deze woensdag, drong de paus er bij de christenen op aan zich in het geloof te wortelen. Net zoals een boom niet zonder wortels kan, moet het christelijke leven in eenheid zijn met Jezus. “Als de plant (van het geloof) niet wordt gevoed met sacramenten en gebeden, draagt hij geen bloemen”, zegt Franciscus. De eucharistie geeft mensen kracht en helpt hen goede werken te doen.
Bron: RAI1  Foto: Pixabay-RobertCheaib

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*