TILBURG: Tuinfeest Jong Bisdom Den Bosch op 29 juni

 Op zaterdag 29 juni 2019 sluit Jong Bisdom Den Bosch het studie- en werkjaar af met het jaarlijkse tuinfeest onder de naam ‘Shutdown. Alle tieners en jongeren (12-30 jaar) zijn welkom om onder het genot van een heerlijke barbecue het jaar gezellig af te sluiten.

Om 17.30 uur zijn tieners en jongeren in de leeftijd van 12-30 jaar welkom bij de studentenkerk Maranatha in Tilburg, waar om 18.00 uur eerst de H.Mis gevierd wordt met  Mgr. de Korte als hoofdcelebrant. Aansluitend leren tieners en jongeren elkaar op een actieve manier kennen en wordt de barbecue aangestoken.

Voetbedevaart
De avond zal in het teken staan van ontmoeting. Het jaar dat achter ons ligt wordt herinnerd, maar er wordt ook vooruitgekeken naar het komende Jong Bisdom Den Bosch jaar. Het is een laagdrempelige activiteit waar tieners en jongeren elkaar ontmoeten en samenkomen in een levendige en jonge kerk.

Er is de mogelijkheid om aansluitend op het tuinfeest van Jong Bisdom Den Bosch deel te nemen aan de jaarlijkse voetbedevaart Tilburg – ’s-Hertogenbosch, georganiseerd door de studentenkerk Maranatha.

Zoete Moeder
Sinds 2013 maken Tilburgse studenten in het laatste weekend van juni een nachtelijke voetbedevaart van studentenkerk Maranatha in Tilburg naar de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch: om God te bedanken voor het afgelopen jaar en zijn hulp te vragen voor het jaar dat komen gaat.

Op bedevaart gaan is een heel simpele en mooie manier van bidden, zeker als je het samen doet. Aan het begin van de tocht worden intenties opgeschreven; bij aankomst worden die symbolisch achter gelaten bij het beeld van de Zoete Moeder. Tijdens de tocht zal er worden gebeden, gezongen en wordt er ook in stilte gewandeld om de mooie omgeving beter op te kunnen nemen. Er zijn pauzes om te eten en te drinken.

Sterrenhemel
De nacht van 29 op 30 juni is bijna de kortste nacht van het jaar; er zal – als het goed weer is – eerst de sterrenhemel te zien zijn, en daarna, heel langzaam, de morgenster en de dageraad die alles begint te verlichten.

Iedereen is welkom om mee te lopen. Je moet wel goed ter been zijn. Als je niet meerderjarig bent, moet je toestemming hebben van je ouders. Neem goede wandelschoenen mee, kleding aangepast aan het weer en voldoende eten (zoet en zout) en drinken voor onderweg.

Intenties
De voetbedevaart vertrekt om middernacht vanaf Maranatha en aankomst is om ongeveer half acht ‘s ochtends bij de Sint Jan, waar de intenties bij de Zoete Moeder gebracht kunnen worden en het ochtendgebed gebeden wordt. Vanaf de Sint-Jan reist ieder met eigen vervoer of met het openbaar vervoer terug naar huis.

Aanmelden voor het tuinfeest en/of de voetbedevaart kan via dit online formulier.

Praktische informatie:
Datum: Zaterdag 29 juni 2019
Tijd: 17.30 – 23.00 uur
Locatie: Maranathakerk, Prof. Cobbenhagenlaan 19, Tilburg
Kosten: €5,- (contant te betalen bij binnenkomst)
Meer informatie: Neem contact op met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch) via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl of 073 523 2061

tuinfeest.jpg

Geef een reactie op dit artikel