Viering van 200 JAAR Kooger Kerk

ZUID SCHARWOUDE – Zondag 8 september is het feest in de Kooger Kerk. Tot aan de reformatie stond in Zuid-Scharwoude alleen een Rooms Katholieke Kapel. Die stond op de plek van de huidige Kooger Kerk. Dat gaat gevierd worden met o.a. een plechtige Mis met als themas: ‘De Sint Pieter van Zuid-Scharwoude’. Pieterskerk is de officiële naam van de Kooger kerk. 

Celebrant is Dick Duijves en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Canticum Novum o.l.v. Una Cintina, het koor van de Laurentius Parochie te Alkmaar.

Una Cintina zal ook het grote van Dam orgel bespelen tijdens de viering. De uit Letland afkomstige dirigente is cantor organist van de Matthias Laurentius Parochie te Alkmaar. Haar muzikale opleiding genoot zij in haar geboorteland Letland en in ons land aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Naast de gezongen Mis zullen verschillende mottetten worden gezongen, waaronder ‘The Peace of God’ van John Rutter.

Behalve voor kerkdiensten wordt de Kooger Kerk voornamelijk gebruikt voor concerten. Muziek neemt tot op de dag van vandaag een centrale plaats in in de activiteiten van de organiserende Stichting. Het doel van de Stichting is om de Kerk een pleisterplaats te laten zijn, een rustpunt in het jachtige bestaan van veel mensen. Daarom wordt u hartelijk uitgenodigd voor deze mis.

De viering vindt plaats DV op zondagmiddag 8 september om 15.00 uur in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Voor en na de Mis bestaat de mogelijkheid de iconententoonstelling in de Kerk te bezoeken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*