Corona: Bethlehem afgesloten uit angst voor Coronavirus

BETHLEHEM-  (ADN/ITV/KNA) – De regering van Israël heeft besloten de stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever af te sluiten van de buitenwereld. Het ministerie van Defensie heeft meegedeeld dat Israëliërs en Palestijnen de stad niet meer in of uit mogen. De Palestijnse Autoriteiten zijn op de hoogte gebracht van de noodmaatregel. De Palestijnse autoriteiten hadden al eerder maatregelen genomen om verspreiding van virus tegen te gaan en riepen de noodtoestand uit. Scholen moeten de deuren sluiten en buitenlandse toeristen komen er voorlopig niet meer in.

Vooralsnog zijn zeven besmettingen en twee verdenkingen op besmetting geconstateerd. Het zou in alle gevallen gaan om Palestijnse medewerkers van een hotel in Bethlehem. Zij zijn mogelijk besmet door toeristen die in het hotel verbleven.

Zoals veel bezienswaardigheden, gaat ook de wereldberoemde Geboortekerk op slot. Het gaat een aantal weken dicht om gedurende deze periode ontsmet te worden.

De noodmaatregelen hebben grote gevolgen voor de (lokale) economie. Nu toeristen de toegang is ontzegd, heeft dat catastrofale gevolgen voor de ganse middenstand, met de horeca voorop. Veel hotels sluiten de deuren of ontslaan tijdelijk personeel. Door de slechte registratie is het moeilijk te voorspellen hoeveel Coronagevallen er exact zijn. In veel steden en dorpen in de Palestijnse gebieden wonen tal van Arabieren, illegaal of verblijven er tijdelijk om te werken, vaak zonder papieren.

Geef een reactie op dit artikel