De wereld staat nu echt op zijn kop: Marokko krijgt eerste Oktober-bierfest

Donderdag 04 augustus 2022 -00:15 – Bron: ADN/Moroccoworldnews – Beeld: Publiek domein
 -Rabat- De aarde lijkt te verschroeien door de temperatuurstijging. Rusland begint een oorlog. De prijzen in winkels ‘vliegen’ de pan uit en corona lijkt maar niet te verdwijnen. Het lijkt wel alsof de wereld hopeloos verloren is.

Dacht U……maar het kan nog bonter. In oktober viert men in Duitsland het ‘Oktoberfest’, omdat die Duitseres niet kunnen wachten begint het overigens al eind september. Het feest van bier, bratwurst, sauerkraut, lederhose en veel jolijt is inmiddels verworden tot een succesvol Duits exportproduct. Over de hele wereld wordt het ‘Oktoberfest’ inmiddels gevierd.

Nou ja, uiteraard niet in de Islamitische landen….althans tot 2022. In oktober gaat voor de allereerste keer een ‘Oktoberfest’ van start en dat in Marokko!

 Het meest bekende bierfestival ter wereld  wordt door de Duitse Kamer van Koophandel in Marokko (AHK Marokko), georganiseerd op 28 oktober in Bouskoura een voorstad van Casablanca.

In Marokko wordt het initiatief voor het eerste Beierse bierfeest “Oktoberfest”, van de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie, niet overal positief onthaald.

“Bier, moeder der ondeugden”, “Koufar”, “Aanval op de Marokkaanse morele waarden”, “In Casablanca is het elke dag Oktoberfest”, … zijn enkele van de vele duizenden afkeurende  reacties op sociale media.

 

 

Verboden

In Marokko is de verkoop, bezit en consumptie van alcohol voor moslims in principe verboden krachtens een wet uit de jaren zestig, die het aanbieden of verkopen van alcoholische dranken aan Marokkaanse moslims verbiedt. Maar ondanks dit verbod worden bier en wijn toch door veel Marokkanen geconsumeerd.

Het Oktoberfest is het belangrijkste en meest bekende bierfestival ter wereld en wordt sinds 1810 in het Duitse Katholieke München georganiseerd en nu dus ook in het Islamitische Marokko. Na dan prost! Gruss Gott und Allahu Akbar.

Geef een reactie op dit artikel