Kameroen: Politie arresteert oppositionele Priester

Vrijdag 16 oktober 18:00 (Bron:RFI Foto: YT)

-Yaounde-  In Kameroen heeft de politie de Jezuïetenpater Ludovic Lado (foto) gearresteerd, die een pelgrimstocht voor de vrede organiseerde van het Noord-Westen naar het Zuid-Westen van het land

Een dag na aanvang van de bedevaart in Douala werd hij op de weg naar de hoofdstad Yaounde aangehouden en terug naar de havenstad gebracht, meldt Radio France Internationale (RFI).

In Yaounde wilde Pater Ludovic Lado ook de oppositieleider Maurice Kamto treffen, die al weken onder huisarrest staat. Tijdens anti-regeringsprotesten werd hij met meer dan 500 andere critici op 22 september opgepakt. Volgens RFI geldt Pater Lado ook als criticus van de regering van Paul Biya, die sinds 1982 aan de macht is.

Biyas regering wordt er van beschuldigt, de conflicten in de engelstalige regio’s te hebben aangewakkerd. Tal van bewoners in het engelstalige Yaounde, voelen zich al langere tijd door de regering gediscrimineerd en in burgerrechten ‘aangetast’. Sinds het begin van de crisis, vier jaar geleden, zijn al 711.000 burgers op de vlucht.

Geef een reactie op dit artikel