Marokko: Christelijke begraafplaats vernield

Zondag 16 mei 2021 07:12- Bron: BMN Foto: PB/EMB
  -Casablanca- De gerechtelijke politie van Casablanca is op zoek naar drie personen die worden verdacht van de ontheiliging van een Christelijke begraafplaats. Lees verder onder de foto>
Christelijke begraafplaats Hay Mohammedi in Ain Sebaâ (Foto EMB)

Uit eerste politie-onderzoeken is tot nu toe gebleken dat de bewakers van de begraafplaats zijn gevlucht toen de drie daders toesloegen. De begraafplaats is onderzocht door een forensisch team op vingerafdrukken en andere sporen.

Het gaat om de Christelijke begraafplaats Hay Mohammedi in Ain Sebaâ (nabij de Chouhada-begraafplaats) die werd vernield door drie mensen. De deuren van de begraafplaats werden opengebroken en de graven van bekende Christelijke families zijn vernield. Ook het graf van de beroemde familie Margini is getroffen door de razernij van de daders.

De vertegenwoordiger van de Italiaanse gemeenschap in Marokko is telefonisch op de hoogte gesteld van de ontheiliging door een functionaris van de begraafplaats. Het dagblad Assabah meldt dat Julio Margini, vice-president van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Marokko, de vernielingen betreurt.

Hieruit is tot nu toe gebleken dat de bewakers van de begraafplaats zijn gevlucht toen de drie daders hun aanval hadden ingezet. De begraafplaats is onderzocht door een forensisch team op vingerafdrukken en andere sporen.

Geef een reactie op dit artikel