Meer dan 60 doden bij overvallen in Noord-Nigeria

-Abuja- (KNA) Bewapende eenheden hebben in de Nigeriaanse deelstaat Sokoto meerdere dorpen overvallen en ten minste 60 mensen gedood.

Dat meldt het nieuwsplatform Sahara Reporters. De politie bevestigde dat de overvallen sinds woensdag gaande waren. Volgens de politie zijn tenminste vijf dorpen in de regio Sabon Birni overvallen. De daders kwamen op motorfietsen en gingen na hun schanddaden op de vlucht. Volgens de omroep BBC wordt momenteel gezocht naar verdere slachtoffers.

In het Noord-Westen van Nigeria komt het sinds het begin van dit jaar steeds vaker tot overvallen. Naast moorden en overvallen op dorpen, worden bewoners gekidnapt, om losgeld af te dwingen. Ook (groeps)verkrachtingen zijn aan de orde van de dag. De ‘Denktank’ International Crisis Group (ICG) gaat er in een begin mei gepubliceerd rapport van uit, dat door het geweld in de afgelopen negen jaar meer dan 8.000 mensen in de regio om het leven kwamen.

Meer dan 200.000 moesten vluchten en hebben onder andere in de buurlanden een veilig heenkomen gezocht. Reden voor het conflict was aanvankelijk het gebrek aan land- en weidegronden tussen herders van de Fulani-stam en boeren. Onder de strijdende herders en boeren hebben zich in de loop van de tijd ook terroristen gevoegd.

Geef een reactie op dit artikel