Protesten tegen uithuiszettingen in Sheikh Jarrah, Oost-Jeruzalem

Zaterdag 08 mei 2021 09:41- Bron: TRF kerk Foto: PB
  -Jeruzalem- De afgelopen week hebben jonge Palestijnen zich elke nacht verzameld in de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem om te protesteren tegen de op handen zijnde gedwongen uitzetting van acht lokale Palestijnse families.

Een Israëlische rechtbank heeft besloten dat de families, die zich in 1956 in Sheikh Jarah vestigden, hun huizen moeten verlaten. Israëlische kolonisten zullen hun plaats innemen. Een groot aantal andere Palestijnse families wacht hoogstwaarschijnlijk eenzelfde lot.

De Israëlische politie drijft de demonstraties elke avond uiteen met buitensporig geweld. Daarbij worden verdovingsgranaten en traangasgranaten ingezet, en worden demonstranten in elkaar geslagen. Dinsdag bereikte het geweld een hoogtepunt, toen agenten drie demonstranten arresteerden. Een van hen is Mohammed El-Kurd, een Palestijnse activist en lid van een van de families die uitgezet dreigen te worden.

The Rights Forum heeft zich tegen de Israëlische kolonisatie van Sheikh Jarrah uitgesproken, onder meer door een petitie van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Al-Haq te ondertekenen. Ook hebben wij de onacceptabele uithuiszettingen en de kolonisatie van Sheikh Jarrah bij de Tweede Kamerfracties in Den Haag onder de aandacht gebracht en zullen hier aandacht voor blijven vragen. De komende dagen zullen wij u door middel van nieuwe artikelen uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen in Sheikh Jarrah. Daarnaast zullen we de komende tijd in samenwerking met onze partners acties ondersteunen en organiseren.

 

Geef een reactie op dit artikel