Redders halen 16 lichamen van verdronken Marokkaanse jongens uit zee

Op zoek naar een beetje levensgeluk

-CASABLANCA- Zestien lichamen zijn uit zee gehaald nadat een boot met zo’n vijftig jonge Marokkaanse migranten zonk aan de Atlantische kust voor Casablanca. Dat blijkt uit informatie van families en reddings-diensten ter plaatse.

De eerste stoffelijke resten werden zaterdag uit zee gehaald. De zoektocht gaat sindsdien voort. Een paar families van de jonge migranten, allemaal uit het platteland in de buurt van Marrakech, zijn naar de kust getrokken, in de hoop hen nog levend aan te treffen. Een kleine menigte verzamelde zich, biddend en hopend, woensdag op het strand van Nahla, ten noorden van Casablanca, ondersteund door vrijwilligers.

‘Het probleem is bittere armoede en grote werkloosheid. Er zijn geen scholen en geen werk in onze regio’, zei een vrouw (40) in tranen, zij is sinds zaterdag op zoek is naar haar vermiste 23-jarige neef.

Drie overlevenden zijn zaterdag bewusteloos naar een ziekenhuis gebracht en konden sindsdien terugkeren naar huis. Er waren 56 passagiers aan boord van de boot, allemaal jonge mensen, aldus getuigen.

Sinds januari zijn volgens de Spaanse autoriteiten meer dan 15.000 migranten over zee in Spanje aangekomen, 45 procent minder dan in de eerste acht maanden van 2018.

Foto: Pixabay-symboolfoto

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*