Asielaanvragen van Afghanen worden nog altijd geweigerd

Donderdag 19 augustus 2021 07:11 – Bron: ADN – Beeld: PB
  -s-Gravenhage- Verschillende Afghanen vernamen in de afgelopen dagen dat hun asielaanvraag geweigerd is. In de beslissing wordt Kaboel een veilige stad genoemd, op basis van verouderde rapporten weliswaar, maar zo werkt dat nu blijkbaar bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst, die loopt volgens asieladvocaten sinds de dag van haar oprichting achter de feiten aan.

Ook nu weer krijgen Afghanen, veelal bekeerlingen en LHBTIP’ers, te horen dat zij het AZC moeten verlaten, en passant krijgen zij ook een verklaring dat zij ons land moeten verlaten. Wie weigert wordt veelal overgebracht naar het landelijk uitzendcentrum ‘Kamp Zeist’. Nog steeds wordt bij dit uitzetcentrum door de Raad van kerken elke zondagmiddag geprotesteerd tegen de onmenselijke behandeling in het centrum en de gedwongen terugkeer van hen, die ondanks getuigen, zoals kerken en medelanders, niet door de IND worden geloofd.

Voorlopig heeft het kabinet een noodmaatregel ingesteld door uitsluitend Afghanen, tijdelijk tot aan hun definitieve op straat plaatsing of uitzetting, onder te brengen in een oude legerkazerne in het Groningse Zoutkamp. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de verschillen in religie. Op de meestal 4-persoonskamers, moeten voortaan Christenen en Moslims samen een kamer delen, problemen zijn zo voorgeprogrammeerd.

 

Geef een reactie op dit artikel