Bisschop geschokt door vrijspraak ‘koe-wrekers’

-New Delhi- (KNA) Een Rooms-Katholieke Bisschop in India is geschokt door de vrijspraak van zes hindoe-extremisten, zogenaamde Koe-wrekers’.

Volgens de Aziatische Katholieke persdienst Ucanews beschuldigen ze een moslim van het niet tonen van voldoende religieuze eerbied voor een koe.

Doodgeslagen

“Het vonnis bezorgt mij veel verdriet”, zei Pius Thomas D’Souza, Bisschop van Ajmer. “Het is juist extra triest
omdat videobeelden van de misdaad beschikbaar waren, voegt de Bisschop eraan toe. De rechtbank had eerder de verdachten vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De video van de lynchpartij werd gefilmd door een ooggetuige, maar werd als bewijs niet toegelaten.

Koeien worden beschouwd als heilig in het hindoeïsme. Het regeringsshoofd van Rajasthan, Ashok Gehlot
van de seculiere congrespartij, kondigde hoger beroep aan tegen de vrijspraak. ‘Koe-wrekers’ maken deel uit van een hindoe-nationalistische beweging waarvan de politieke tak de People’s Party (BJP) van premier Narendra Modi is.

In juni 2017 had Modi voor gans India een verbod op de handel in koeien als slachtvee uitgevaardigd. De Katholieke Bisschoppenconferentie van India veroordeelde het verbod als een schending van de mensenrechten. De Bisschoppen uitten ook de angst dat het verbod, een aanmoediging zal zijn, voor nog meer moorden en eigenrichting.

Foto:Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*