CORONA: Indonesische politie treedt op tegen lijkrovers

-Jakarta- (KNA) De politie in Indonesië neemt maatregelen tegen het ontvreemden van de stoffelijke overschotten van aan Corona gestorven personen.

Zo zullen ter voorkoming van diefstal van lijken per direct beveiligingsmedewerkers in de ziekenhuizen gestationeerd worden, meldt de Aziatische persdienst Ucanews.

Een van de beveiligingsmaatregelen tegen de verspreiding van het virus in Indonesië, is dat de aan het virus gestorven personen door verpleegkundig personeel moeten worden bijgezet. Steeds vaker laten nabestaanden de lijken uit ziekenhuizen ontvoeren, om deze volgens de regels van hun geloof of traditie zélf te  begraven. In de afgelopen week zijn op het eiland Sulawesi twaalf lijkrovers opgepakt en aangeklaagd. “Het kan absoluut niet worden toegelaten, dat mensen doden meenemen en zelf gaan begraven”, aldus een woordvoerder van de politie.

Momenteel zijn in het overwegend Islamitische Indonesië 356.406 bevestigde infecties met het virus geregistreerd. Van hen zijn 13.213 genezen verklaard. Rond 3.000 Indonesiërs zijn aan Corona gestorven.

Geef een reactie op dit artikel