Drone-gevaar. Kardinal Pell overgeplaatst naar andere gevangenis

-MELBOURNE- (Channel7) De wegens misbruik geïnterneerde Australische Kardinaal George Pell is volgens Australische media overgeplaatst naar een andere gevangenis. De reden daarvoor is een voorval met een drone. Inmiddels heeft het ministerie van Justitie van de provincie Victoria het voorval bevestigd.

De drone zou over de tuinen van de gevangenis van Melbourne zijn gevlogen, alwaar de 78-jarige Pell regelmatig onkruid wiedt en planten water geeft. De autoriteiten zijn er klaarblijkelijk bang voor, dat de drone foto’s van Pell maakt, en besloten hem over te plaatsen naar het 70 Kilometer verderop gelegen Geelong, daar gaat het om een extra beveiligde gevangenis voor zware criminelen.

Voor foto’s van de Kardinaal, in de gevangenis, bieden dubieuze media topprijzen. Het Australische recht kent een vliegverbod voor drones in een straal van 120 meter rond gevangenissen. Overtredingen kunnen bestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar.

Veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf

Pell werd in december 2018 door een jury voor schuldig bevonden, vanwege een misdrijf, twintig jaar geleden begaan. Als Aartsbisschop van Melbourne zou hij twee misdienaars in vijf gevallen misbruikt en aangerand hebben. In februari 2019 werd de voormalige financiële chef van het Vaticaan tot zes jaar gevangenis veroordeeld. Hij is tot op heden de ranghoogste geestelijke, die wegens sexueel misbruik werd veroordeeld.

Vorig jaar november had het hoogste Gerechtshof in Australië besloten om de Kardinaal nog een cassatiemogelijkheid te gunnen, ondanks afraden van advocaten. Omdat Australië momenteel zomervacantie viert, zal dit op zijn vroegst eind februari kunnen plaats hebben.

Geef een reactie op dit artikel