Indonesië wil sharia-conforme economie

-Jakarta- De president van Indonesië Joko Widodo heeft een ‘masterplan’ voor de ontwikkeling van een sharia-conforme economie ontwikkeld.

Dientengevolge moet het land tussen nu en 2024 tot een van de leidende producenten van goederen en diensten worden, conform de islamitische rechtsnormen, dus ‘halal’ , aldus “Jakarta Post” in haar uitgave van vandaag.

In het middelpunt staan onder andere de levensmiddelen- en drankenindustrie, de modebranche en de financiële sector.

Het doel van een sharia-economie vloeit voort uit de identiteit van Indonesië, als land met de meeste islamitische inwoners ter wereld, zei President Widodo bij de presentatie van zijn plan in Jakarta.

Widodo werd bij de Presidentsverkiezingen in april na de voorlopig en nog niet officiële uitslag herkozen. De verkiezingscampagne kende een sterk religieuze toon.

Widodo deed met de conservatieve geestelijke Ma’ruf Amin als zijn vice-presidentskandidaat mee tegen
zijn opponent Prabowo Subianto en zijn salafistische bondgenoot.

Naast zijn vele functies op topposities bij islamitische organisaties, heeft Ma’ruf in zijn lange politieke carrière ook als econoom een reputatie opgebouwd. De officiële verkiezingsuitslag zal eind mei bekend gemaakt worden. De nieuwe regering alsook het nieuwe parlement worden conform de grondwet in oktober beëdigd.

Bron: KNA Foto: Indonesian Gouvernment pressrelease

Geef een reactie op dit artikel