Indonesische Aartsbisschop verklaart anti-vaxxers tot zondaars

Zondag 03 oktober 2021 00:02 – Bron: Redactie kerk/Ucanews- Beeld: PB
 -Jakarta- De Indonesische Aartsbisschop Petrus Canisius Mandagi beschouwt het weigeren van een Covid-vaccinatie als een zonde. “Als je niet gevaccineerd wilt worden, ben je eigenlijk een zondaar omdat je een bron van ziekte wordt voor andere mensen”, zo citeert de Aziatische persdienst ‘Ucanews’ uit een preek van de Katholieke Aartsbisschop van Merauke op Papoea.
Terughoudend

In Indonesië zijn veel mensen die weigeren zich te laten vaccineren. Uit een peiling van de National Survey Media, gepubliceerd op 9 september, bleek dat meer dan 45 procent van de Indonesiërs nog steeds terughoudend is om zich te laten vaccineren. Het hoogste aantal woont in Oost-Indonesië inclusief het door gewelddadige conflicten getroffen Papoea, waar de inheemse bevolking vecht voor autonomie tegen het Indonesische leger.

De Katholieke Priester en burgerrechtenactivist John Djonga uit Papoea zegt volgens Ucanews dat er “een lange geschiedenis van wantrouwen jegens de regering is onder de Papoea’s”. Ook vaccinaties worden dienovereenkomstig overwogen en het wantrouwen wordt des te groter als de vaccinatiecampagne door het leger wordt uitgevoerd. Aanmoediging van religieuze leiders is belangrijk om gemeenschappen bewust te maken van het belang van immunisatie.

260 miljoen vaccinaties

Tijdens een ontmoeting met vooraanstaande geestelijken, eind augustus, drong de Indonesische President Joko Widodo er bij alle religies, van het overwegend Islamitische Indonesië op aan, om samen te werken met de autoriteiten bij het verdelen van de vaccindoses. Indonesië is van plan om ten minste 208 van de 260 miljoen mensen te vaccineren. Op 21 september had volgens overheidsstatistieken ongeveer 38 procent een eerste dosis gekregen; 21,7 procent was volledig gevaccineerd.

Dierendag 2021Dierendag 2021

 

 

Geef een reactie op dit artikel