Politie India: Geen Christelijke symbolen op kerkhof

-New Delhi- (KNA) Opnieuw hebben politie- en belastingmedewerkers in de Zuid-Indiaase staat Karnataka religieuze symbolen op een Christelijk kerkhof vernield.

De ambtenaren vernielden een Christusbeeld en 14 Crucifixen, zegt de Katholieke Aartsbisschop van Bangalore, Peter Machado. De Christelijke bevolking is geschokt.

Pater Cyril Joseph, perswoordvoerder van het Aartsbisdom, zegt dat de politie opdracht kreeg van de Hindoe-nationalistische regering van Karnataka. Joseph beklemtoont, dat het perceel grond voor een kerkhof legaal door de Kerk werd verkregen van de overheid. “Wij hebben documenten, welke de eigendomsrechten aantonen.”

De Hindoe-nationalistische Indische Volkspartij (BJP) heeft ook regerings-verantwoordelijkheid. De partij geldt als de politieke arm van radicale organisaties, die van India een Hindoeïstische religieuze staat willen maken.

Sinds de machtsovername van de BJP, in mei 2014, is het aantal gewelddadigheden tegen en discriminatie van religieuze minderheden, zoals Christenen en Moslims, door extremistische Hindoes sterk toegenomen.

Geef een reactie op dit artikel