4 Asylanten met geldig kaartje uit trein gezet

-Emmen- Vier Irakese Christelijke asielzoekers uit Emmen wilden 8 mei naar Schiphol om één hunner naar het vliegtuig te brengen dat hem terug naar Irak zou brengen. De hele reis was geregeld door het IOM (International organisation for Migration).

Na om 09.15 te zijn  ingestapt, met geldige groepskaart, via de NS site aangeschaft en keurig betaald, gingen de 4 op stap. De reis duurde niet lang. Nog voordat zij Zwolle  bereikt hadden was de conducteur van mening dat de kaarten niet geldig konden zijn. Een pixelblok op de kaarten had via de zakscanner heel eenvoudig uitkomst kunnen bieden, maar volgens andere reizigers weigerde de conducteur dat te doen.

Wat hij wel deed was de vier Christen-Irakezen op het station Zwolle uit de trein zetten en aan hun lot over te laten. Het voorval lijkt op racisme en discriminatie. NS heeft nog niet gereageerd. Het OM gaat maandag bekijken in hoeverre de conducteur dan wel de NS zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere wetsovertredingen.

Door de NS blunder heeft één van hen het vliegtuig naar Bagdad gemist. Wie voor de door de IOM gemaakte kosten gaat opdraaien is nog niet duidelijk.

Foto: de 4 Irakese vluchtelingen vlnr: Mohannad, Mohamed, Fawaz en Ahmed op de MariaBode-redactie in Emmen.

Bron: MariaBode Foto: MariaBode (c)

Geef een reactie op dit artikel