400 Italiaanse kinderen op bezoek bij de Paus

Met speciale trein naar Rome

-Vaticaanstad- Met een speciale extra-trein van de Italiaanse spoorwegen naar de Paus. Dat beleefden 400 Italiaanse kinderen afgelopen weekeinde.

Franciscus’ gasten kwamen overwegend uit de Noorditaliaanse stad Genua en van het eiland Sardinië, en een enkeling uit arme gezinnen in Napels. Allen waren per sneltrein over een normaal gesloten baanvak direct in de Vaticaanse tuinen gereden, waar het stationnetje van het Vaticaan is.

De actie werd opgezet door de Pauselijke Raad voor Cultuur in samenwerking met de Italiaanse Spoorwegen en dat gebeurde dit jaar voor de zevende keer.

De Paus raadde de schoolkinderen aan: nooit kwaad over anderen te spreken en “nooit een klasgenootje te haten”.

Paus reist niet graag

“Grote oorlogen beginnen met kleine haat”, zo de Heilige Vader. De gasten uit Sardinië kwamen uit door overstromingen in 2013 getroffen gebieden; in Genua stortte in 2018 een brug in, met dramatische gevolgen. Hoe zij de traumatische situatie beleefd hebben, mochten de kinderen tijdens een ontmoeting in de Vaticaanse tuinen aan de Paus vertellen. Bij die gelegenheid ‘verklapte’ de 82-jarige Kerkvorst de kinderen een geheimpje en wel dat hij zelf niet graag reist.

Thema van de actie dit jaar was, ‘Een brug van goud in een zee van licht’, aldus de organisatoren: “Het geeft de noodzaak aan, muren af te breken, om de liefde vrij baan te geven, bruggen bouwen, die over-stromingen en instorting kunnen weerstaan.” Er was voor de honderden kinderen volop limonade en ijs.


Bron: KNA/Rome reports/Youtube/Pixabay

 

Geef een reactie op dit artikel