AALST: Na diefstal camera in Kerk ?

  AALST – Het is te triest voor woorden, maar dieven maken geen halt meer voor de Kerk. Een nieuwe taak voor Parochiebesturen wordt meer-en-meer het bewaken van Kerk en eigendommen. Diefstal op kerkhoven zijn een plaag, maar ook binnen in een Kerk valt er wat te halen, zeker nu de koperprijs al bijna 5 euro per kilo noteert. Na Valkenswaard en Waalre overweegt Aalst nu ook de aanschaf van camerabewaking. Afgelopen week hebben onverlaten een greep gedaan in het offerblok van de Mariakapel van de Onze Lieve Vrouwe Presentatiekerk aldaar.

Dat gebeurde tussen zondag en donderdag, op klaarlichte dag. ,,Er is gelukkig maar een klein geldbedrag weggenomen, maar toch’’, aldus Diaken Bas Leijtens. ,,Elke ochtend en avond opent en sluit Frans de Krom, onze voormalige koster, die recht tegenover de kerk woont, trouw de deuren van de kerk. De dader(s) kon(den) gewoon door de deur naar binnen zoals bij vrijwel elke Katholieke Kerk. Mensen kunnen hier tot rust komen, een kaarsje aansteken of even de weldadige stilte van een Kerk ervaren.

De Diaken blijft vrij nuchter onder het jatwerk en ziet de vernieling en diefstal van het geld voor de kaarsen als bedrijfsrisico. Weet U iets of heeft U iets gezien, aarzel dan niet en bel Uw plaatselijke politiekantoor. (XC)

Foto: Google streetview

Geef een reactie op dit artikel