Alarmcentrales: Code rood voor Maria-ten Hemelopneming

-ASSEN- (ADN) Maria-ten-Hemelopneming, ook wel Maria hemelvaart genoemd is een feestdag die in Nederland helaas amper gevierd wordt. In Katholiek Zuid-Europa is dat wel even heel anders. Vandaag, donderdag, is alles dicht en veel bedrijven plakken daar een vrije vrijdag aan vast. Voor alarmcentrales betekent zo’n lang weekeinde middenin de vakantie extra drukte. “Garages zijn dicht, vrachtvervoer rijdt niet. Wij moeten voor die tijd zoveel mogelijk kapotte auto’s gerepareerd hebben”, zegt Markus van Tol van de ANWB Alarmcentrale.

Ook bij de Europese alarmcentrale Eurocross wordt al rekening gehouden met extra drukte komend weekeinde. “Overleg met onze partners in het buitenland wordt zo veel mogelijk naar voren gehaald”, zegt woordvoerder Rosanne Koopman. Volgens Koopman probeert Eurocross de diagnoses van kapotte auto’s voor donderdag binnen te hebben. “Soms lukt dat niet, dan is het voor ons en de klant belangrijk verwachtingen te managen.”

Offerfeest in Turkije

Eurocross ziet overigens dezelfde soort drukte ontstaan in vooral Turkije, waar momenteel het Offerfeest wordt gevierd. “Van maandag tot en met donderdag is daar alles gesloten”, zegt Koopman. “Daar hebben wij ook vooraf in onze capaciteit rekening mee gehouden.”

Extra medewerkers

SOS International voorziet aanstaande vrijdag en de eerste dagen na het weekeinde een forse toename van het aantal hulpvragen en zet extra personeel in. “Op donderdag wordt er lokaal niet geholpen. Dan komt de extra activiteit bij ons op vrijdag”, zegt Hans Coffeng, directeur van CED, eigenaar van alarmcentrale SOS.

Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*