Basisscholen dicht. Avondklok kan niet meer uitblijven

Zondag 17 januari 2021 18:00 Bron: ADN Foto: PB
-‘s-Gravenhage- De basisscholen en de kinderopvang blijven dicht. Zij blijven in ieder geval tot 8 februari gesloten als de huidige lockdown afloopt. Dat heeft het kabinet zojuist laten weten na overleg op het Catshuis. De noodopvang blijft wel gewoon open.

Daarmee neemt het kabinet het advies van het OMT over.  De deskundigen maken zich zeer grote zorgen over de Britse coronavariant dat veel besmettelijker is.
Opening van de basisscholen is een prioriteit voor het kabinet. Daarom was het Outbreak Management Team gevraagd of het basisonderwijs en de kinderopvang niet al op 25 januari haar deuren zouden kunnen openen, maar dat lijkt levensgevaarlijk.

Avondklok onvermijdelijk


Komt de avondklok er deze week al? Over die vraag buigen de meest betrokken ministers van het demissionaire kabinet en deskundigen van onder meer het Uitbraak Management Team zich zondagmiddag in het Catshuis.
Het kabinet heeft het OMT gevraagd te onderzoeken hoe effectief een avondklok is in de strijd tegen corona. Premier Mark Rutte vreest dat de avondklok mogelijk nodig is omdat de besmettingscijfers hoog blijven en de nog besmettelijker Britse variant zijn intrede heeft gedaan, dat liet hij tijdens de laatste persconferentie ook al doorschemeren.
In de Tweede Kamer is de afgelopen dagen het verzet tegen een mogelijke invoering van de avondklok afgenomen, nu de situatie steeds alarmerender is geworden.

Geef een reactie op dit artikel