België: Katholiek onderwijs voorstander afstandsonderwijs

-Brussel- (DeStandaard/ADN) Het voortgezet onderwijs in België dat wil inzetten op digitaal lesgeven, mag niet worden afgeremd. Dat zegt Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, in dagblad De Standaard. Lees verder onder de foto>

Verschillende scholen in Vlaanderen willen het komende schooljaar het afstandsonderwijs voort­zetten, hoewel zij dat niet langer verplicht zijn. Door de beperkte epidemiologische impact is er vorige week vrijdag voor gekozen om scholen op 1 september voltijds de deuren te laten openen. “Wie voltijds fysiek wil blijven lesgeven, moet dat zeker kunnen”, zegt Boeve. “Maar de scholen die willen inzetten op digitaal lesgeven en afstandsonderwijs, ­mogen wij zeker niet afremmen. Voor die scholen is het voorlopig onduidelijk of zij al dan niet kunnen doorgaan met hun plannen.”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) benadrukt in een reactie dat “elke school zelf verantwoordelijk is voor het organiseren van de lestijden, zoals in pre-coronatijden”. Maar het Katholiek Onderwijs vraagt meer duidelijkheid. “Wij willen ­afstandsonderwijs zeker niet verplichten, maar scholen wel de kans geven daarop in te zetten”, aldus Boeve.

Geef een reactie op dit artikel