Bisdom GL: Appelscha beleeft Roomse invasie

 -APPELSCHA- Het Friese dorpje Appelscha, gelegen in het Drentsch-Fryske woud, beleefde zaterdag een ware Roomse invasie. De 3-jaarlijkse misdienaarsdag werd dit jaar gehouden in pretpark Duinenzathe.

Tussen 9 en 10 uur kwamen auto’s en busjes vol misdienaars, uit alle delen van het uitgestrekte Bisdom Groningen-Leeuwarden, naar het pretpark. Misdienaars, jongens en meiskes, Grunningse, Fryske, Drentse en zelfs uit de Noord Oost Polder. In geen tijd was de parkeerplaats bomvol.

Binnen werd al hard gewerkt door de Pastores Victor en Jose om het restaurantgedeelte om te toveren in een ‘kerkzaal’, want een misdienaarsdag begint uiteraard met een Eucharistieviering onder leiding van de Bisschop, Mgr. van den Hout. (Lees verder onder de foto)

Mgr. van de Hout, met assistentie van Pastoors Bultsma en Wellen (l) en Tjepkema en Stiekema (r)

De Bisschop kreeg ondersteuning van het Sneker kinderkoor Young Angels en tal van Priesters, zoals Buter, Jellema, Stiekema, Tjepkema, Bultsma, Wellen, Maagd, pastoraal werkster Lange en wie al niet. Het Bisdom was in optima forma aanwezig met vele vele misdienaars (zie foto kop, met een deel van de misdienaars). Appelscha kleurde Rooms geel-wit deze dag en het Bisdom kon laten zien dat het geloof bloeit, óók bij de jongere generatie en dan te bedenken dat nog niet eens alle Misdienaars van het Bisdom aanwezig waren, of op de foto (boven) staan. Een Diocesaan hoogstandje zeg maar gerust een wereldprestatie.

Na de Eucharistieviering, met een voor kinderen zeer begrijpelijke preek door de Bisschop gingen de kinderen het pretpark in, het weer was nog licht frisjes, de zon wachtte nog even tot kort na het middaguur. De vele attracties in het park zorgden uiteraard voor hongerige magen bij de vele kleine en grote misdienaars, maar ook daar had de Bisschop aan gedacht, want 12 uur is in het Noorden tijd om te eetn (lunchen). De kantinemedewerkers hebben zich de naad uit de pantalon staan bakken. Friet, frikandellen, kroketten, frisdrank, soep, broodjes. Niemand hoefde met een lege maag naar huis, tenslotte moest een deel van de misdienaars, dezelfde avond na thuiskomst, ook al weer aantreden in de Kerk voor de zaterdagavondviering. Kijk dat zijn de echte Roomse toppers! (Lees verder onder de foto)

Blij, moe en voldaan vertrok even na vier uur in de middag de grote stoet auto’s van het terrein in een lange, bijna fileveroorzakende stoet richting snelweg, om in het qua oppervlakte, zeer grote Bisdom huiswaarts te keren en Appelscha aan de naderende zondagsrust over te geven.

Wie als ongelovige vandaag het park bezocht zal met verbazing kennis hebben genomen van zoveel spirituele jeugd. Appelscha toonde vandaag dat er volop hoop is voor de toekomst van de Moederkerk.

Met dank aan Stefan Mocian en broeder Karstenberg voor de foto’s

 

Bron: Jan Heller Foto kop: Stefan Mocian (c) Foto’s artikel : Broeder Karstenberg

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*