Bisschop de Korte: “Pastoor moet niet vertrekken vanwege preek over homo’s”

Mgr. Dr. Gerard de Korte (midden), Pastoor Drs. V.A.H. Maagd (l) Narek Khatchyan correspondent Armenië MariaBode (r)
‘s-HERTOGENBOSCH- De afgelopen week, heeft de zo veel geplaagde Mgr. Gerard de Korte, het weer zwaar voor de ‘kiezen’ gekregen en wel dusdanig, dat de Bossche Bisschop terug ‘bijt’. De Bisschop spreekt op zijn Bisdomsite met klem tegen dat de Pastoor van het Gelderse Dreumel op moet stappen vanwege zijn preek over homo’s.

MariaBode berichtte reeds eerder over de melding op de engelstalige site ‘Lifesitenews’. De Belgische Pastoor Marc Massaer preekte tijdens Kerst 2018 in een overvolle Kerk, waarin hij onder andere sprak, tot ergernis van veel Parochianen, over de leer van de Kerk inzake homoseksualiteit en transgenders. Zijn door velen als homo-onvriendelijk ervaren preek kwam Massaer op de nodige kritiek te staan.

In de regel worden Priesters na 8 a 10 jaar overgeplaatst naar een andere Parochie, een praktijk die m.u.v. Limburg in het hele land wordt gehanteerd. Overigens heeft de nieuwe Bisschop van Limburg sinds kort óók voor deze optie gekozen. Bisschop de Korte wil in de komende maanden acht priesters een nieuwe standplaats geven.

Massaer vertrekt per 1 juli uit Dreumel en gaat niet terug naar België. Volgens de woordvoerder van de Bisschop heeft de Bisschop al een nieuwe Parochie voor hem uitgezocht. Vreemd is echter dat Massaer van niets weet. Het is ‘kort dag’ tot 1 juli en normaal worden dit soort overplaatsingen ruim van te voren bekend gemaakt, al was het maar om organisatorische redenen.

Wellicht heeft de Korte bewust gekozen voor deze strategie. De nieuwe Parochie voor Massaer zal deels, na het negatieve nieuws sinds Kerst 2018, niet staan te springen om deze Pastoor, een ander deel zal de vlag uithangen. Voor de nieuwe Pastoor van Dreumel wacht alvast een schone taak: het terughalen van de verloren ‘schapen’ die sinds Kerst 2018 de kerk verlieten. Voor Massaer is er de last om in zijn nieuwe Parochie te bewijzen dat hij zeker geen ‘aangeschoten wild’ is, maar een prima Priester. God sta beiden mannen bij.

Bron: Omroep brabant/BD/Gelderlander/Parochie/Bisdom Foto: Prive

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*