Bisschop krijgt Vredeslicht van padvinders

  Bisschop Harrie Smeets heeft woensdagmiddag in het bisschopshuis in Roermond het Vredeslicht in ontvangst genomen van twee scouts, die verbonden zijn aan Vredeslicht Nederland. Bjorn Janssen en Naomi Fleurkens zijn ook lid van Scouting de Peelspeurders uit Venray en kennen de bisschop nog uit zijn tijd als deken. De afgelopen jaren hebben zij steeds samen met hem het vredeslicht naar Venray gebracht. 

Het Vredeslicht is initiatief dat de laatste jaren steeds bekender wordt. Het gaat om een lichtje dat aan het begin van de Advent aangestoken wordt in de geboortegrot in Bethlehem. Van daaruit wordt het rond Kerstmis over de hele wereld verspreid. In Europa is Linz in Oostenrijk de centrale waar het vuur rechtstreeks vanuit Bethlehem aankomt.

Bjorn Janssen en Naomi Fleurkens zijn het daar afgelopen weekeinde gaan ophalen, om het op hun beurt in Nederland te verspreiden. In heel Europa zijn het vooral scouts die het Vredeslicht verspreiden. Komende zondag is er een speciale viering de Kathedraal in Roermond, waarbij het Vredeslicht ook aan vertegenwoordigers van Parochies wordt uitgereikt, zodat zij het met Kerstmis in alle kerken in Limburg kunnen doorgeven.

Bron/foto: Bisdom

 

Geef een reactie op dit artikel