BREAKING: Mona Keijzer uit kabinet gezet

Zaterdag 25 september 2021 13:43 – Bron: Redactie binnenland/Telegraaf/NOS – Beeld: Rijksoverheid Martijn Beekman
  -‘s-Gravenhage- Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA en Katholiek) is uit het kabinet gezet, na kritiek op de Coronapas. Dat heeft demissionair Minister-president Mark Rutte zojuist bekendgemaakt.

“Als je in een samenleving bent beland waar je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je een bewijsje kunt laten zien, dan moet je je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op?,” zei de CDA-politica in een interview met De Telegraaf. Zij wees op de hoge vaccinatiegraad en vindt het niet uit te leggen dat mensen via de pas moeten laten zien gevaccineerd of getest te zijn om toegang tot een café of restaurant te krijgen.

Uitgerekend op de dag dat Nederlanders alleen met een coronatoegangsbewijs nog naar de kroeg, een restaurant of naar het theater mogen, stelt Keijzer die verplichting openlijk ter discussie, in de Haagse politiek een ‘doodzonde om te doen’.

Het CDA, de partij van de Volendamse Keijzer heeft nog geen reactie gegeven. Het ontslag is ‘als een bom’ ingeslagen in het Haagse.

 

Geef een reactie op dit artikel